Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Σάρα Νάπτον

Η διαδικασία γήρανσης αντιστράφηκε βιολογικά για πρώτη φορά δίνοντας στον άνθρωπο θεραπεία οξυγόνου σε θάλαμο υπό πίεση.

Οι επιστήμονες στο Ισραήλ έδειξαν ότι θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω το ρολόι σε δύο βασικές περιοχές του σώματος που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνοι για την αδυναμία και την κακή υγεία που έρχεται με την γήρανση.

Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, τα προστατευτικά καλύμματα στα άκρα των χρωμοσωμάτων - που ονομάζονται τελομερή - συντομεύονται, προκαλώντας το DNA να καταστραφεί και τα κύτταρα να σταματήσουν να αντιγράφονται. Ταυτόχρονα, συσσωρευμένα κύτταρα «ζόμπι» συσσωρεύονται στο σώμα, αποτρέποντας την αναγέννηση.

Η αύξηση του μήκους της τηλεμερούς και η απαλλαγή από τα γηρασμένα κύτταρα είναι το επίκεντρο πολλών μελετών αντιγήρανσης και αναπτύσσονται φάρμακα για τη στόχευση αυτών των περιοχών.

Τώρα οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ έχουν δείξει ότι η παροχή καθαρού οξυγόνου σε ηλικιωμένους ενώ ήταν σε υπερβαρικό θάλαμο αύξησε το μήκος των τελομερών τους κατά 20%, ένα επίτευγμα που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ πριν.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η ανάπτυξη μπορεί να σημαίνει ότι τα τελομερή των συμμετεχόντων στη δοκιμή ήταν τώρα όσο ήταν 25 χρόνια νωρίτερα.

Σχετιζομαι με: Το Ισραηλινό πανεπιστήμιο 3D εκτυπώνει μινιατούρα ανθρώπινης καρδιάς στην ιατρική ανακάλυψη

 

 

Η θεραπεία μείωσε επίσης τα γηρασμένα κύτταρα έως και 37%, επιτρέποντας την αναγέννηση νέων υγιών κυττάρων. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η αφαίρεση των γηρασμένων κυττάρων επεκτείνει την εναπομένουσα ζωή κατά περισσότερο από το ένα τρίτο.

«Δεδομένου ότι η μείωση των τελομερών θεωρείται το« Άγιο Δισκοπότηρο »της βιολογίας της γήρανσης, πολλές φαρμακολογικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις διερευνώνται εκτενώς με την ελπίδα να επιτραπεί η επιμήκυνση των τελομερών», δήλωσε η καθηγήτρια Shai Efrati της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Νευροεπιστημών Sagol στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

"Η σημαντική βελτίωση του μήκους των τελομερών που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια και μετά από αυτά τα μοναδικά πρωτόκολλα παρέχει στην επιστημονική κοινότητα ένα νέο θεμέλιο για την κατανόηση ότι η γήρανση μπορεί πράγματι να στοχευτεί και να αντιστραφεί στο βασικό κυτταρικό-βιολογικό επίπεδο."

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι η ίδια η γήρανση είναι υπεύθυνη για σημαντικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον, η αρθρίτιδα, ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Είναι επίσης γνωστό ότι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η έλλειψη βιταμινών και η φλεγμονή μπορούν να επιταχύνουν τη μείωση των τελομερών, αποδεικνύοντας ότι έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μακροζωία.





Μικρογραφία ανθρώπινων χρωμοσωμάτων με κίτρινη βαφή θέση τελομερών - Εθνικό Εργαστήριο Los Alamos

Η δοκιμή περιελάμβανε 35 υγιείς ανεξάρτητους ενήλικες ηλικίας 64 ετών και άνω που δεν υποβλήθηκαν σε προσαρμογές τρόπου ζωής, διατροφής ή φαρμάκων. Κάθε ασθενής τοποθετήθηκε σε υπερβαρικό θάλαμο για 90 λεπτά για πέντε ημέρες την εβδομάδα για τρεις μήνες, ενώ αναπνέει 100% οξυγόνο μέσω μάσκας.

Ο θάλαμος υπό πίεση επιτρέπει περισσότερο διαλυμένο οξυγόνο στους ιστούς και μιμείται μια κατάσταση «υποξίας» ή έλλειψης οξυγόνου, η οποία είναι γνωστό ότι έχει αναγεννητικά αποτελέσματα.

Προηγούμενες δοκιμές έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να διατηρήσει το μήκος των τελομερών , ενώ η προπόνηση υψηλής έντασης για έξι μήνες έχει αποδειχθεί ότι επιμηκύνει τα τελομερή έως και πέντε τοις εκατό.

Η ισραηλινή ομάδα έχει επίσης αποδείξει προηγουμένως ότι η θεραπεία με οξυγόνο υπό πίεση μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική μείωση.

"Μέχρι τώρα, παρεμβάσεις όπως τροποποιήσεις του τρόπου ζωής και έντονη άσκηση αποδείχτηκε ότι έχουν κάποια ανασταλτική επίδραση στην αναμενόμενη μείωση του μήκους των τελομερών", δήλωσε ο Δρ Amir Hadanny, επικεφαλής ιατρικός ερευνητής του Κέντρου Υπερβαρικής Ιατρικής και Έρευνας του Sagol.

"Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο να σημειωθεί στη μελέτη μας είναι ότι, σε μόλις τρεις μήνες θεραπείας, καταφέραμε να επιτύχουμε τόσο σημαντική επιμήκυνση των τελομερών - σε ρυθμούς πολύ πέρα ​​από οποιαδήποτε από τις τρέχουσες διαθέσιμες παρεμβάσεις ή τροποποιήσεις του τρόπου ζωής.

"Με αυτήν την πρωτοποριακή μελέτη, ανοίξαμε μια πόρτα για περαιτέρω έρευνα σχετικά με την παρατεταμένη κυτταρική επίδραση της θεραπείας για την αντιστροφή της διαδικασίας γήρανσης. Αφού αφιερώσαμε την έρευνά μας για να διερευνήσουμε τον αντίκτυπό της στους τομείς της λειτουργικότητας του εγκεφάλου και της σχετικής με την ηλικία γνωστικής μείωσης, εμείς έχουν πλέον αποκαλύψει, για πρώτη φορά στον άνθρωπο, βιολογικές επιδράσεις σε κυτταρικό επίπεδο σε υγιείς ενήλικες.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Aging.


ΠΗΓΗ: THE TELEGRAPH - Sarah Knapton

https://www.yahoo.com/news/human-ageing-process-biologically-reversed-153921785.html?guccounter=1

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Y.N.Harari σε Α.Παπαχελά: «Δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα» Σόκαρε εκ νέου ο σύμβουλος του Κ.Σβαμπ

Γιούβαλ Χαράρι: «Έρχονται τα τροποποιημένα ανθρώπινα όντα – Θα είναι ανώτερα – Όσοι δεν “βελτιωθούν” θα μείνουν φτωχοί»!